Memphis Heart 'n Soul Festival

Memphis Heart 'n Soul, Enschede

25 mei 2015

Memphis Heart 'n Soul is een vierdaags festival dat gratis te bezoeken is. De tweede aflevering vond weer plaats in Enschede, de stad die banden heeft met de Amerikaanse stad Memphis en ooit zelfs een Memphis-hotel bezat. Memphis is altijd een muziekstad geweest en niet de minste artiesten zijn daar uitgegroeid tot supersterren. Moeten we nog Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en Carl Perkins noemen? Allen afkomstig van het kleine, maar nu wereldberoemde SUN platenlabel van Sam Phillips. Ook de zojuist overleden B.B. King heeft er opnamen gemaakt.

De muziek die er in Enschede tijdens de Pinksterdagen ten gehore gebracht werd, stond grotendeels in het teken van de muziek uit Memphis: Blues, Country, Rock & Roll en Elvis. Op vrijdag 22 mei bluesman Robert “Bilbo” Walker, Def Americans (Johnny Cash-muziek uit Eindhoven) en “’s werelds beste Elvis impersonator Chris Connor”.

Een hoogtepunt van maandag 25 mei was het optreden van Linda Gail Lewis, de zus van Jerry Lee Lewis, die inmiddels met meer vuur en tempo speelt dan haar roemruchte broer.
Voor het overige programma moet u naar de webzijde van het festival. Voor het programma niets dan lof, maar de locatie (de Oude Markt rondom de kerk) biedt helaas niet genoeg sfeer en comfort voor zóveel Heart & Soul-muziek.

http://www.heart-soul.nu