Rocking & Stomping 2

In september 1982 is er een herstart van Rocking & Stomping als Rock & Roll magazine.
Het formaat is A5 en het blad is uitgevoerd in off-set druk.
Omdat velen het oude R & S vermoedelijk niet (meer) kennen en omdat de opzet gewijzigd is, start de nummering weer bij 1.

In het eerste nummer kunnen organisatoren, tijdschriften, fanclubs, platenfirma's en andere bedrijven zichzelf op een hele pagina presenteren en er hun nieuws en wetenswaardigheden vermelden.
Inclusief het voorwoord, de agenda en een fotopagina, telt het blad 24 pagina's.

Omdat het voor veel bedrijven moeilijk is om hun advertenties er als redactionele inhoud te laten uitzien, telt nummer twee (januari 1983) 28 pagina's en zijn er meer onafhankelijke redactionele pagina's. Samen met de twintig pagina's van de adverteerders, vormt de inhoud nu een gevarieerd geheel.
Er is een hele pagina nieuws, er is een pagina met nieuwuitgekomen platen, er zijn recensies van een gitaarfestival in Den Haag en een beatfestival in Wierden, er zijn platenrecensies en er worden een aantal andere bladen uitvoerig belicht.

Het derde nummer (april 1983) bevat minder advertenties, en dus meer redactionele pagina's en er zijn nu ook meer medewerkers.
Naast Maarten en Annemarie Hozee, die ook meegewerkt hebben aan de eerste twee nummers, zijn er bijdragen van: Adri Sturm (USA), Stan Govaard, Darryl Stolper, Karel v.d. Waerden, Wim Hannenberg en Jo Vromen.
Opvallende verhalen zijn er over: Kid Thomas, Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, “Het Boek” en de 20e Internationale Rock & Roll Meeting.

R&S nr. 4 verschijnt in augustus 1983 en staat nu onder hoofdredactionele leiding van Maarten Hozee, Annemarie Hozee en Dick Waanders. Aan de medewerkerslijst zijn toegevoegd: Peter van Dongen, Frank Nelissen en Gerard Mignard (Frankrijk).

In het vijfde nummer (oktober 1983) bevat de medewerkerslijst de volgende namen: Arthur Arts, Albert Hummel, Jo Vromen, Klaas Westerbeek en Ton Derksen.
Er zijn besprekingen van twee Country evenementen en de Rock & Roll Dag op de KRO-radio, Chuck Berry wordt door de mangel gehaald, het eerste deel van The Ray Smith Story is er, evenals de Billy Wiggle and the Wigglers Story, Dion and the Belmonts krijgen veel aandacht en de vaste rubrieken zoals Recensies, Brieven, Agenda en Nieuws zijn weer aanwezig.
Het blad telt nu 36 pagina's.

R&S 6

R&S nummer 6 verschijnt pas in mei 1984. Het formaat is gewijzigd in het grotere A4 en het nummer telt maar liefst 68 pagina's.

Nieuwe medewerkers zijn: Trev Faull (UK), John Garodkin uit Denemarken, Simon Waaijer, Johannes Sipkema en Fred Westerhuis.
De redactie is aangevuld met Dick Janssen uit Rijssen, een getalenteerde schrijver die later chef van de Almelose stadsredactie van De Twentsche Courant Tubantia zal worden.

Het lijkt alsof het blad vol staat met advertenties, toch zijn maar 13 pagina's ingevuld door adverteerders. De rest is puur redactioneel. Zes pagina's zijn er ingeruimd voor Electric Johnny and his Skyrockets en op vier pagina's gaat het over Dick Waanders en de door hem uitgebrachte exclusieve LP “Double Dee Rock”, met in 1965 live opgenomen Nederlandse (Indo) rockgroepen.
Fred Westerhuis schrijft over Groovey Joe Poovey, Dick Janssen schrijft over de Nationale Rock & Roll Dag in Apeldoorn en over de Engelse Jerry Lee Lewis-achtige pianist Chuck Fowler en Annemarie Hozee bespreekt Ricky Nelson als teenageridool en als zanger.
Verder is er heel veel nieuws en zijn er veel plaatbesprekingen.

Doordat de drukkosten schrikbarend uit de hand zijn gelopen, en door allerlei andere oorzaken, komt het niet tot een vervolgnummer.
Pas in 2001 komt de naam Rocking & Stomping weer tot leven, nu als het internetmagazine dat u aan het lezen bent.