Revolver 02-2008

Revolver met Chuck Berry

[9 maart 2008]

Tjerk Lammers en zijn redacteuren noemen hun muziekmagazine een “prachtblad”, en dat is niet ver bezijden de waarheid. Revolver ís een mooi blad, en bij elk nummer zit een gratis CD.
Het maartnummer is extra interessant voor Rocking & Stomping-lezers. Vijf pagina's zijn namelijk gewijd aan de nog altijd vol leven zittende Chuck Berry, en schrijver Tjerk Lammers belicht de vele facetten van Chuck's leven zeer adequaat.

In de rubriek 'De 1e Keer' kijkt Diede Hoekstra terug op het eerste concert van Chuck Berry in Nederland (20 januari 1973), en dat is een prettig leesbaar stuk geworden.
Niet in de laatste plaats omdat Diede een zekere Dick Waanders - als fan bij dat concert aanwezig - citeert in zijn verhaal...

De gratis CD heet 'De Jukebox van The Beatles' en bevat 11 rock 'n roll songs, uitgevoerd door de helden van de Beatles, de originele artiesten zoals Chuck Berry, The Coasters en Little Richard dus. Kwaliteit van de CD is perfect.

De rubriek “Psycho Plaat” is een verrassing voor mij: die handelt over de zanger/pianist Esquerita die nog een graadje extravaganter is dan Little Richard.