Rock & Roll Party Enter

[10 augustus 1984]

De KRO-Radio 3 organiseert in samenwerking met Diwa's Record Club in zaal Dreijerink te Enter een Rock & Roll Party.
Als buitenlandse attractie is de Engelse groep Chevrolet 's avonds op het podium te vinden.

De Rock & Roll-dag in Enter maakt onderdeel uit van een toer die de KRO Radio de hele maand augustus door het land maakt. De omroep doet daarbij iedere week een andere plaats aan. Zo staan Marum(Gr.), Horn(N.H.), St. Willebrord(N.Br.) en Monster(L.) op het programma.

De bekende rock & roll radioproducer Louis Smeets en discjockey Peter van Dam (o.a. presentator van Komt Er Nog Wat Van?) nemen een twee uur durende “live” Rock & Roll radio-disco op. Deze wordt de eropvolgende woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op Hilversum 3 uitgezonden.
De Rock & Roll Party vervangt het gebruikelijke programma op die tijd, “Krachtvoer” van Marc Stakenburg.

Na de opnames voor het radio-programma treedt de groep Chevrolet live op.
De KRO maakt hier ook opnames van, die worden ingepast in de radio-uitzending.

Om ongeveer 16.00 uur begint Diwa's Record Club met het vertonen van non-stop rock & roll video's in een aparte ruimte. Tevens vindt er via een grote stand verkoop plaats van platen uit het unieke assortiment van Diwa.

Het rock & roll tijdschrift “Rocking & Stomping”, dat ook aandacht aan country, rhythm & blues, blues en instrumentale muziek en andere pure muzieksoorten in haar blad besteedt, is eveneens op de party aanwezig.

CHEVROLET

Het Engelse rock & roll kwartet Chevrolet heeft sinds begin 1983 de volgende bezetting: Russel Ford (zang), Nick Ferris (sologitaar), Geoff Hunt (basgitaar) en Johnny Sticks (drums).
De groep uit Gloucestershire werd in februari 1980 door Hunt geformeerd. De toenmalige leden hadden allen in de populaire band Crepes 'n' Drepes gespeeld.

Chevrolet

De heren van Chevrolet besloten in april 1980 beroepsmuzikanten te worden. Daarbij speelde het succes op het Europese vasteland een grote rol.
Nadat in oktober 1982 de zanger en de ritmegitarist Chevrolet verlieten, kwam Russell Ford als nieuwe vocalist de groep versterken. Russell heeft meerdere malen opgetreden in de Engelse Channel Four TV-show “Unforgettables”.

Chevrolet valt vooral op door haar zeer energieke podiumshow. Daarnaast weet zij zowel rockabilly fans als rock & roll fans met haar veelzijdige repertoire te boeien. Op de internationale Rock & Roll-dag in Apeldoorn op 21 april was het viertal één van de hoogtepunten.
Platen van Chevrolet zijn er nog niet, maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten.

LOUIS SMEETS

De Limburger Louis Smeets is al sinds de jaren vijftig liefhebber van rock & roll.
Toen hij in de jaren zeventig het aanbod van Felix Meurders kreeg om diens rock & roll-radioprogramma van platen te voorzien, hoefde hij zich geen twee keer te bedenken. Vanaf dat moment was hij producer van de nu fameuze “Rock & Roll-Methode”.
Vooral met hun uitzendingen op de vrijdagavond kreeg het tweetal een grote populariteit.
Deze bekendheid heeft zelfs voor duizenden briefkaarten van rock & roll liefhebbers uit heel Nederland en omtrek gezorgd, wanneer de NOS weer eens dreigde met stopzetting vanwege zendtijdgebrek.

Doordat Veronica B-omroep werd verdween het programma uiteindelijk toch.
Momenteel verzorgt Louis Smeets een keer in het half jaar een rock and roll radioshow voor Veronica.
Er is een kans dat dit een wekelijkse uitzending wordt als Veronica A-omroep wordt.
Daarnaast was Louis betrokken bij de Rock & Roll-dag vorig jaar, en nu dus de “live” Rock & Roll Party voor de KRO-Radio op Hilversum 3.

PETER VAN DAM

Deze Belgische radiopresentator is al vele jaren actief. Hij begon zoals vele anderen op een piratenzender op zee. Daarop verhuisde hij naar de TROS, waar hij een aantal jaren deel uitmaakte van het Hilversum 3 team op de donderdag. Bij de AVRO presenteerde hij o.a. het tussen de middag programma op maandag. Hij was één van de laatste Nederlandstalige disc-jockey's op Radio Luxemburg. Met zijn enthousiaste stemgeluid vult hij tegenwoordig KRO zendtijd.
Op Hilversum 3 is hij vooral bekend door het voor jongeren bestemde programma “Komt er nog wat van?”, met o.a. het hard-rock-kwartier, op de woensdagmiddag.

Dick Janssen