The Wildwood Rockers

Wildwood Rockers logo

The Wildwood Rockers spelen “The original Wildwood Rockabilly”, zoals ze het zelf noemen. Het is een combinatie van de originele fifties Rock & Roll, Rockabilly, Hillbilly en wat blues. De band streeft ernaar om de de muziek zo authentiek mogelijk te laten klinken.

Maarten Hozee in actie

De locatie van The Wildwood Rockers is Oost-Nederland: de Achterhoek en Twente. Geboortegrond van illustere bands als: La Salle's, The Nightrollers, Rockin' Chair, The Racketeers, enz.

Zanger/gitarist Maarten Hozee

Zanger/gitarist Maarten Hozee uit Hengelo is de drijvende kracht achter de band en tevens groot kenner van de muziekstijlen die The Wildwood Rockers spelen.
Maarten heeft een lange staat van dienst in de rockmuziek. Eerst als platenverzamelaar, later als organisator van de Bopstreet Shows, die met de band Billy Wiggle & the Wigglers door het land toerden.
Ook is Maarten medewerker en eindredacteur geweest van het blad Rocking & Stomping.
Als zanger/gitarist heeft hij zijn sporen verdiend in zijn band The Nightrollers (1987) en als zanger/bassist in de beroemde The Jaguars, die vele CD's opnamen.

Drummer Manolita Konniger

Manolita Konniger is de drummer. Hij is de ex-drummer van The Racketeers, die opnamen voor Rockhouse Records. Ook speelde hij bij de surfband The Soffist, die opnamen voor het Mute-label.

Gitarist Maurice ter Braak

Maurice ter Braak speelt solo- en slaggitaar. Hij komt van de band Mad Cats.
De nieuwe bassist, Desmond van Oostrom, heeft gespeeld in Slappface en The Drapes en heeft tevens een aardige reputatie met het zelf bouwen van contrabassen.

Een "drumsessie"

De Platen

De CD wordt momenteel afgemixt, en de verwachting is dat deze in oktober 2007 uitkomt.

De Website

De band heeft een fraai vormgegeven website.

www.wildwoodrockers.nl

Datum

17 september 2007