Mr. BooBoo, Almelo

Single Mr. BooBoo

De volledige naam van de Almelose soulband was Mr. Boo Boo's Steel String and Brass Band. Een lange naam voor een groep met veel bandleden. Op het single-hoesje zijn er elf te zien, maar waarschijnlijk zijn het er nog wel eens meer geweest.
Om praktische redenen is de naam later ingekort tot Mr. BooBoo, en dat was ook handiger voor het plaatje dat is uitgebracht op het Aeolus label met als plaatnummer JBS 7753. Of dit een bestaand merk was of dat het speciaal voor de groep bedacht is, is niet bekend. In elk geval zijn er geen andere platen op dit label te vinden en is er ook geen sprake geweest van een grootschalige distributie. Waarschijnlijk is dit een door de groep zelf betaalde uitgave geweest.
Op het label staat (P) 77, en dat zou kunnen wijzen op 1977 als jaar van uitgave.
Op beide zijden van de single staat hetzelfde nummer: Devil's Gun, de ene kant de vocale versie en de andere kant de instrumentale.

Dat er meer platen van de band zijn verschenen valt niet uit te sluiten maar zijn ons niet bekend. Wel is het grappig dat voormalig DJ André Platvoet eerder dit jaar (2014) een door hemzelf gemaakte bandopname van een optreden van Mr. BooBoo op zolder terugvond en er een CD van heeft laten maken.

Volgens ons is de band al in de jaren zestig ontstaan, en zijn er gedurende de levensperiode veel wisselingen geweest. Van al die bandleden hebben we er maar een paar weten te achterhalen:
Danny Sahupala (gitaar), Loek Goede (zang, bas), Carmen Schilstra (zang), Tom Egbers (gitaar) en Harald Heijmans (toetsenist).
De band Celebration is de opvolger van Mr. BooBoo.

Celebration