DD-Rock & Flying Arrows

The Flying Arrows

10 februari 2013

Gerrit Bernds uit Geesteren is een échte muziekliefhebber. Hij houdt van oude gitaarmuziek, van rock & roll en van Nederlandstalige muziek. En hij verzamelt vooral muziek op vinyl.
Enige tijd geleden is Gerrit in Rosmalen, bij het evenement “Rock Around The Jukebox”. Daar koopt hij een boek van Henri Smeets over de rock & roll in Nederland. Het is een lijvig boek, want bijna alle groepen die ooit op plaat zijn verschenen staan erin.
Gerrit komt in het boek ook een aantal groepen en een zangeres uit Twente tegen, en bij al die groepen staat dezelfde LP vermeld. Het is de LP “Double Dee Rock” op het Diwa label en de opnamen stammen uit 1965. Vooral ook omdat er instrumentale nummers op staan is Gerrit geďnteresseerd.

Het duurt even voordat hij op internet gaat speuren naar meer informatie. Maar dan vindt hij ook al snel wat hij zoekt, hij komt op deze site “Rocking & Stomping” terecht.
Gerrit stuurt vervolgens een berichtje met de vraag of de LP nog leverbaar is of dat deze inmiddels misschien op CD is uitgebracht.
Ik antwoord dat de plaat nog leverbaar is en dat hij voorlopig niet op CD zal verschijnen.
Als Gerrit mijn bericht leest dan schrikt hij bijna: de mail komt uit Almelo. Geesteren ligt onder de rook van Almelo en Gerrit werkt in Almelo.
In mijn bericht laat ik weten de plaat zelf te komen afleveren in Geesteren en geen verzendkosten te zullen berekenen.
Gerrit gaat accoord en op maandagmiddag ga ik de plaat bij hem afleveren. Omdat ik mijn auto daarna nog moet afleveren bij de garage blijft ons gesprekje beperkt, maar ik verneem toch nog wat interessante zaken.
Eerder heb ik via e-mail gevraagd naar de reden van Gerrit's interesse voor de LP, en die reden legt hij nu aan de hand van het boek van Smeets uit.
Daarnaast blijkt Gerrit op zijn werk een collega te hebben die in zijn vrije tijd gitaren bouwt en die vroeger in de Holtense band The Sensation Rockets heeft gezongen en gespeeld.
Dat is sterk, want die band staat op de LP met twee nummers.

Zoals beloofd laat Gerrit enige tijd later weten tevreden te zijn over de plaat, vooral over de instrumentale B-kant.
Weer een poosje later laat Gerrit weten gebeld te hebben met een andere collega, die al een hele poos ziek is. Die collega blijkt in Wierden te wonen en vroeger gitarist te zijn geweest van de Rijssense Indorock-band The Flying Arrows.
En aan die band heb ik goede herinneringen, omdat het min of meer de huisband is geweest van de Double Dee-Shows die ik in 1966 organiseerde. Ook heeft die band mijn interesse in de Indorock-muziek gewekt.

Aan het begin van de jaren zeventig ben ik het contact met de groep helemaal kwijt geraakt, en inmiddels zou ik zelfs geen enkele naam van de bandleden meer weten.
Gelukkig kan Gerrit mijn geheugen weer opfrissen, hij heeft alle namen en hij weet ook nog te vertellen dat iedereen nog in leven is.
Gerrit heeft het boekje “Rock & Roll Herinneringen” en daarin staat een foto van The Flying Arrows afgedrukt. Ben, de collega van Gerrit, wil dat boekje graag zien evenals de informatie die op deze site staat over de band.
Alsof dit allemaal nog niet toevallig genoeg is, heb ik kortgeleden de vraag gekregen van een bekende uit Haaksbergen of ik op de hoogte ben van het huidige wel en wee van de leden van The Flying Arrows. De bedoeling is om aandacht te gaan schenken aan de groep middels publicaties en eventueel andere activiteiten.

Gerrit Bernds heeft geen adres van Ben in Wierden, alleen een naam. Via het telefoonboek kom ik zelf achter het adres en het telefoonnummer. Hij woont bijna op loopafstand van mij. Ik stop meteen alle informatie die ik kan vinden in een envelop en doe er een brief bij waarin ik hem wat vragen stel en hem tevens op de hoogte breng van de interesse vanuit Haaksbergen. Ook pols ik de mogelijkheden voor, en interesse in een eventueel reünieconcert van The Flying Arrows.
Ik stel Gerrit Bernds op de hoogte van e.e.a., en die laat mij weten dat Ben hem direct na ontvangst van de informatie al heeft gebeld. Ben is zéér enthousiast en wil erg graag meewerken aan reünieconcerten.
Ik hou u op de hoogte van de ontwikkelingen!