The Jivaro's: Opnames 1965

Jivaro's 1965

Unieke geluidsopnamen van The Jivaro's uit Deventer hebben 52 jaar in de kluizen gelegen, maar zijn nu in 2017 beschikbaar voor de bandleden en fans.

Het is zaterdag 21 augustus 1965 als ik (samen met de andere Dick) per trein naar Deventer afreis om een repetitie van The Jivaro's op te nemen. Ik heb mijn Uher 500 bandrecorder, Lafayette microfoon, standaard en kabels bij me om de oefensessie vast te leggen. De bedoeling is om een auditie-tape te maken voor platenmaatschappijen, zodat die kunnen beoordelen of de groep potentie heeft voor een plaat.
De opname vindt plaats in een grote, lege zaal, en de akoestiek is er niet al te best. Bovendien is er maar één opname-microfoon beschikbaar. Ondanks de wat mindere kwaliteit van vooral de zang geeft de opname toch een uitstekend beeld van de kwaliteit en de dynamische sound van The Jivaro's anno 1965. En is het een genot om er naar te luisteren.

Voor zover bekend is de bezetting van de band zoals op de foto (v.l.n.r.):
George Drachman - Basgitaar
Roy Nolten - Drums en zang
Rudy Gebhardt - Zang
Tjilo Chen - Slaggitaar
Jan van de Laan - Sologitaar
Rob Stam - Slaggitaar en zang

De opnameband bevat 8 nummers, met een totale tijdsduur van 22 minuten en 33 seconden. Tussen de nummers zijn soms opmerkingen van de bandleden te horen.

De opgenomen songs

Het is opvallend dat veel Nederlandse bands in de jaren '60 de originele Amerikaanse hits vooral kennen van de versies van Engelse bands. Die werden hier kennelijk meer gedraaid dan de originele. Daarom na de vermelding van de oorspronkelijke zanger tussen haakjes, de gekopieerde versie tussen rechte haakjes.

1. Slippin' and-a-Slidin' (Slippin' and Slidin') (Little Richard) [ ]
2. Lucille (Little Richard) [Everly Brothers]
3. Josephine (Hello Josephine) (Fats Domino) [Scorpions]
4. Route 66 (Chuck Berry) [Rolling Stones]
5. True Fine Mama (Little Richard) [ ]
6. Hey Mama, Keep Your Big Mouth Shut (Bo Diddley) [Pretty Things]
7. The Right One(?) (Onbekende ballad)
8. Bye Bye Johnny (Chuck Berry) [Scorpions]

CD voor bandleden

Leden van The Jivaro's die op 21 augustus 1965 aanwezig zijn geweest bij de repetitie, krijgen kostenloos een CD met de opnamen als ze zich melden met naam en adres.

Andere geïnteresseerden kunnen de CD tegen betaling van € 7,99 ontvangen. De verzendkosten zijn inbegrepen.