The Spurs en Sonja, Almelo

The Spurs en Sonja, Almelo

Met The Spurs heb ik een tijdje regelmatig opgetrokken. Ik ging mee naar hun concerten en ik probeerde dingen te organiseren samen met hun manager Henri Oostendorp. Die samenwerking verliep niet zo heel voorspoedig. Met de bandleden zelf kon ik prima opschieten, het waren serieuze jongens die hun muziek eveneens serieus namen.

Ik heb een keer een opnamesessie gehouden in een speeltuingebouw, misschien wel het gebouw op de foto hierboven. De opnamen zijn erg goed uitgepakt, en één van de opgenomen nummers was Gloria van Them. In mijn herinnering is dat nummer loepzuiver op de band gekomen. Helaas heb ik zelf geen kopie meer, en ik zou nog altijd graag eens die opnames terughoren. Als degene die ze heeft dit leest, dan vraag ik hem om even contact op te nemen.

The Spurs en Sonja

Penny Wilson (Sonja de Vries)

De zangeres van The Spurs, Sonja de Vries, mocht in 1967 een single opnemen bij Phonogram in Hilversum. Op de webzijde van Peter Koelewijn, schrijver van de liedjes en producer van de plaat, lees ik dat CNR - die de single uitbracht - de toen 16-jarige Sonja een platencontract aanbood. Maar haar ouders vonden dat ze eerst haar secretaresse-opleiding moest afmaken. En daarna zou Sonja geen behoefte meer hebben gehad om een zangcarriére na te streven. Ze zou een schoonheidssalon ergens in Twente zijn begonnen.

In 1989 heb ik op mijn LP Double Dee Rock (Diwa LP 909) een door mijzelf opgenomen live-nummer van Sonja - begeleid door The Black Beatniks uit Nijverdal - uitgebracht. Helaas is het mij nooit gelukt om Sonja daarvan persoonlijk op de hoogte te stellen. Alhoewel haar ouders nog lange tijd op het oude adres in Almelo hebben gewoond, konden de latere bewoners mij geen informatie over Sonja meer verstrekken. Ook hier mijn vraag: Sonja (of iemand die weet waar ze te bereiken is), laat even wat horen! Je hebt nog altijd een LP van mij tegoed.

Penny Wilson

The Spurs

De onderstaande bezetting is de enige mij bekende en betreft de jaren 1964-1967.

Zangeres: Sonja de Vries
Zanger: Egbert Reinders
Sologitaar: Klaas Schipper
Slaggitaar: Roelof Michel
Basgitaar: Bert Bokhove
Drums: Henk de Roo